
سيستم مديريت و رديابي آنلاين وسايل نقليه افرا ( Automatic Vehicle Location (AVL))، ترکيبي از سخت افزارها و
نرم افزارهاي به روز و ساخت داخل ميباشد که طي گواهينامه شماره 84021 مورخ 22/07/1393 در اداره کل مالکيت صنعتي و ثبت اختراعات به ثبت رسيده؛ با استفاده از فناوريهاي ماهوارهاي و سيستم مکانيابي جهاني (GPS) و ساير فناوريهاي مخابراتي و الکترونيکي، امکان مشاهده، رديابي و مديريت آنلاين وسايل نقليه را براي يک ناوگان بر روي نقشه فراهم ميکند. با ذخيرهسازي کليه اطلاعات حرکتي بر روي سرور اختصاصي، امکان تهيه گزارشات مختلف مديريتي ميَّسر ميشود. اين سامانه از چهار بخش اصلي به شرح زير تشکيل شده است. از آنجايي که کليه مراحل طراحي و توليد کليه بخشهاي محصول توسط متخصصين گروه فناوري افرا انجام ميگيرد، امکان بوميسازي سامانه در هر دو بخش سختافزار و نرمافزار مطابق خواستهها و نيازهاي مشتريان وجود دارد.
سخت افزار رديابي(Tracker Device): اين بخش از سامانه که داراي ابعاد mm 54*30*117 و وزن gr160 ميباشد، درون خودرو به صورتي که الزاما قابل رويت نباشد، قرار داده ميشود. امواج ارسالي از سوي 42 ماهواره تحت استاندارد سيگنال L1/CA Code با فرکانس MHz1575.42توسط اين بخش دريافت ميشود. سپس به کمک يک پردازنده مرکزي، با استفاده از يک بورد مخابراتي پيشرفته دادههاي ماهوارهاي دريافت شده، پردازش و تحليل ميشوند و اطلاعات مفيدي تهيه ميگردد. اين اطلاعات با استفاده از آنتن GSM و بر بستر شبکه انتقال داده تلفن همراه (GPRS) به صورت کدگذاري شده به يک سرور مرکزي ارسال ميشوند. اين بخش به گونهاي طراحي شده است که ميتواند هر 4 باند مخابراتي استاندارد دنيا را پشتيباني نمايد (Quad band GSM/GPRS 850/900/1800/1900 MHz). از آنجايي که کليه بخش هاي سامانه درون کشور طراحي و توليد مي شود، هيچگونه اطلاعاتي از ابر امنيتي کشور خارج نمي شود که به نوبه خود مي تواند يک مزيت رقابتي منحصر به فردي در زمينه حفظ امنيت اطلاعات سازمان ها باشد.
نرم افزار سرور(Server Software): اطلاعات توليد شده در بخش سخت افزار، در اولين گام با استفاده از آنتنهاي BTS مخابراتي و بر بستر GPRS به نرم افزار سرور وارد ميشوند. ارتباط دستگاه با نرم افزار سرور بر پايه TCP/IP و يک Valid IP برقرار ميگردد که باعث بالا رفتن هر چه بيشتر امنيت ارتباط و حفاظت اطلاعات است. نرمافزار سرور ابتدا کدهاي ارسالي از سختافزار را ترجمه نموده تا اطلاعات قابل دريافت گردند. کليه اطلاعات دريافتي، مطابق استانداردها و خروجيهاي از پيش تعريف شده توسط نرمافزار سرور مجددا پردازش ميگردند.
نرم افزار پايگاه داده (Data Base Software): پس از پردازش اطلاعات در نرمافزار سرور، کليه اطلاعات توليد شده در نرم افزار پايگاه داده ذخيره ميشوند. حجم اطلاعات توليد شده به گونهاي است که اين فرايند به صورت مستمر و در کسري از ثانيه رخ ميدهد. ساختار پايگاه داده به صورتي طراحي شده است که کليه اطلاعات طبق يک الگوريتم استاندارد و بهينه ذخيره ميشوند. اين ويژگي باعث ميشود فراخواني اطلاعات بسيار سريع و با انعطافپذيري زيادي در تهيه گزارشهاي مختلف انجام گردد.
نرم افزار کاربر (Client Software): نرم افزار کاربر به صورت Web Base طراحي شده است. کاربر ميتواند در هر زمان و هر مکان با استفاده از يک دستگاه کامپيوتر، لپ تاپ، تبلت و يا تلفن همراه هوشمند از طريق اتصال به اينترنت از وضعيت ناوگان حمل و نقل خود مطلع گردد. به ديگر سخن، خروجي کليه فرايندهايي که در سه بخش قبلي سامانه روي ميدهد، با استفاده از نرمافزار کاربر قابل رويت ميباشد. در بخش نرمافزار کاربر امکانات فراواني براي سهولت در پايش و مديريت ناوگان پيشبيني شده است. بکارگيري استاندارد طراحي کاربر پسند (User Friendly ) اين مزيت را ايجاد نموده است که کاربران بدون هيچگونه پيچيدگي و سردرگمي بتوانند بدون خستگي و اتلاف وقت استفادههاي لازم را کسب نمايند. امکان مشاهده کليه خودروها بر روي چندين نوع نقشه، تهيه گزارشهاي مختلف مديريتي مانند مسيرهاي پيموده شده و سرعتهاي مختلف متحرک در گذشته، تعيين محدودهها و مسيرهاي مجاز و غير مجاز تردد و ... . همچنين از قسمت مديريت کاربران، نرمافزار ميتواند به صورت درختي و با رعايت سلسله مراتب سازماني به تعداد نامحدود کاربران امکان دسترسي را ميّسر سازد.